Internacional 03/01/2011

Arnold Schwarzenegger acaba el mandat com a governador de Califòrnia i dóna el relleu a un demòcrata

L'exactor d'origen austríac havia renunciat a la reelecció. Les mesures contra el matrimoni homosexual han estat revocades

Agències
1 min
Arnold Schwarzenegger acaba el mandat. Foto: AFP

CaliforniaEl governador de l'estat de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, acaba avui el seu segon mandat i cedirà el càrrec al veterà demòcrata Jerry Broywn, com van dictar els resultats de les eleccions a l'estat, que es van celebrar el novembre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El polític republicà va guanyar les eleccions el 2003 i va renunciar a la reelecció els darrers comicis. El govern de Schwarzenegger s'ha caracteritzat pel foment de les energies renovables i una llei per aturar el canvi climàtic que proposa una reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del 15%. També va impulsar,els drets de les parelles homosexuals: l'any passat, un jutge federal declarava inconstitucional l'esmena que prohibia el matrimoni entre persones del mateix sexe a l'estat. L'exactor d'origen austríac també va promoure una llei que prohibia l'ús de greixos artificials en l'elaboració d'aliments.

Schwarzenegger acaba el mandat amb una taxa d'atur del 12,4% i deixa les finances de l'estat amb 20.000 milions de dòlars de deute.

stats