Internacional 17/06/2012

Ségolène Royal admet la seva derrota i no serà a l'Assemblea Nacional

La candidata socialista, exdona de François Hollande, és derrotada per Olivier Farloni, a qui l'actual parella del president havia donat suport

Efe
1 min

ParísLa candidata del Partit Socialista (PS) a les eleccions legislatives franceses per La Rochelle (oest), Ségolène Royal, ha estat derrotada i no tindrà escó a l'Assemblea Nacional, segons els primers sondejos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Royal ha admès la derrota just abans del tancament del col·legis electorals i ha lamentat que el candidat que l'ha guanyat, un socialista dissident, hagi tingut el suport de la dreta i s'ha sentit víctima d'una traïció segons les seves paraules.

La que va ser aspirant a les eleccions presidencials de 2007, en què va ser derrotada pel conservador Nicolas Sarkozy, no ha pogut superar l'enfrontament en segona volta el candidat dissident socialista Olivier Falorni.

Royal -exparella del president francès, François Hollande- es va veure implicada indirectament en una polèmica a França aquesta setmana quan suposadament l'actual parella del cap de l'Estat, Valérie Trierweiler, va donar suport en la xarxa social Twitter a Falorni.

Hollande havia expressat públicament el seu suport a la seva exdona com a candidata a les eleccions a l'Assemblea Nacional.

stats