Publicitat
Publicitat

Món

Setge a Wikileaks després de les filtracions que van fer tremolar el món

Un any després de difondre els documents dels EUA, Julian Assange està arrestat, Wikileaks té el finançament tallat i una de les seves suposades fonts està processada

Wikileaks, el portal de les filtracions fundat per Julian Assange va provocar un autèntic terratrèmol polític i diplomàtic a finals de 2010 quan va difondre 250.000 documents classificats de les ambaixades nord-americanes. El 2011 les coses s'han complicat per a l'australià, que es troba sota arrest domiciliari en una mansió britànica per una doble denúncia d'abús sexual a Suècia. L'equip legal d'Assange ha apurat totes les instàncies judicials per evitar que l'extradeixin, argumentant que es tracta d'un judici amb motivacions polítiques, i finalment s'haurà de pronunciar el Tribunal Suprem.

Alhora la situació del Wikileaks també s'està posant lletja. Després de les desavinences internes, que van portar diversos membres del portal a trencar amb Assange, el finançament es va complicar quan Visa i Mastercard van prohibir les donacions per mantenir la web.

El 2011 també ha estat un mal any per a les fonts, Bradley Manning, soldat nord-americà de 24 anys va ser denunciat per un hacker com l'home que va facilitar la informació a Wikileaks va ser arrestat, el juny i posat en règim d'aïllament. El 17 de desembre va començar l'audiència preliminar que ha de decidir si serà jutjat per un tribunal civil o militar. S'enfronta a 22 càrrecs, inclòs el d'alta traïció, que es castiga amb la pena de mort. La fiscalia, però, ha confirmat que demanarà una pena màxima de cadena perpètua.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT