Síria
Internacional 13/11/2011

La Lliga Àrab "estudia mesures per protegir els civils a Síria"

La declaració imprecisa de l'organització arriba el mateix dia que Damasc ha demanat una reunió urgent amb els líders de la Lliga per discutir la situació del país. Partidaris del règim d'Al-Assad ataquen les ambaixades de Turquia i Qatar

Efe
1 min
Manifestació a favor d'al-Assad a Damasc / EFE

DamascL'endemà que la Lliga Àrab decidís expulsar Síria com a estat membre de l'organització, el seu secretari general, Nabil al-Arabi, ha anunciat que "estudia mesures per protegir els civils a Síria". Al-Arabi no ha precisat si es refereix a una possible intervenció militar al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'anunci de la Lliga coincideix amb la petició de Damasc d'una trobada d'urgència amb els membres de l'organització panarabista per parlar de la situació al país.

França s'ha unit aquest diumenge a les condemnes contra el règim d'Al-Assad i ha convocat l'ambaixador siri a París per demanar-li una explicació dels atacs que els lleials al president siri han fet contra diverses ambaixades de Damasc.

Desenes de milers de manifestants han sortir als carrers de Síria per donar suport al règim de Baixar al-Assad i rebutjar la resolució de la Lliga Àrab.

El govern turc ha ordenat l'evacuació de les famílies dels membres del seu personal diplomàtic a Síria arran de les protestes que es van produir la nit de dissabte contra les seves delegacions a Damasc i Aleppo. Un miler de partidaris del règim van atacar l'ambaixada turca a Damasc, tirant-hi pedres i ampolles. Els atacants protestaven contra les crítiques de Turquia al govern siri per la dura repressió contra els opositors.

Les ambaixades de l'Aràbia Saudita i de Qatar també han estat atacades.

stats