Síria
Internacional 05/08/2011

L'ONU expressa la seva preocupació per la violència i la poca transparència del règim sirià

Experts de l'ONU reiteren la seva crida a la fi de la repressió contra els civils que es manifesta pacíficament. En les protestes d'avui arreu del país han mort almenys 11 persones a mans de les forces de seguretat, segons organitzacions pro dret humans

Efe
1 min

GinebraUn grup d'expert de les Nacions Unides ha expressat avui la seva preocupació per la incessant escalada de violència a Síria i ha reiterat la seva crida a la fi de la repressió contra la societat civil que es manifesta pacíficament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Seguim rebent informes que constaten l'ús sistemàtic de la força que es tradueix en nombroses morts, detencions forçoses, desaparicions, tortures i una injustificada privació de les llibertats d'expressió i d'assemblea pacífica", han dit els experts de l'ONU en un comunicat conjunt.

El relator de l'ONU sobre les execucions arbitràries ha senyalat que l'ús d'artilleria pesada contra els manifestants "no pot estar mai justificat" i ha recordat que les morts causades d'aquesta manera estan penades per la llei internacional.

"Em preocupa que Síria segueixi entestada a ocultar al món les atrocitats que tenen lloc dins les seves fronteres al negar l'accés a la premsa estrangera", ha dit, per la seva banda, el relator de l'ONU sobre la llibertat d'expressió.

Almenys 11 morts, a les manifestacions d'avui

Almenys 11 persones han mort avui en mans de les forces de seguretat sirianes, que miren de sofocar les massives manifestacions que un divendres de pregàries més han tornat a prendre els carrers del país per protestar contra el règim de Baixar al-Assad, segons diverses organitzacions pro drets humans.

stats