Internacional 14/08/2011

El règim d'Al-Assad manté la repressió contra els manifestants per terra i per mar

L'exèrcit sirià mata 25 persones en la seva ofensiva a la ciutat costanera de Latakia. Des de l'inici de la revolta ja han mort més de 1.700 civils

Agències / Redacció
1 min

BarcelonaEl règim d'Al-Assad no està disposat a afluixar en la seva sagnant repressió als manifestants contraris al govern i aquest diumenge va bombardejar la ciutat costanera de Latakia, al nord-est del país, tant per mar com per terra. Segons va informar l'opositor Observatori Sirià de Drets Humans, almenys 25 persones van morir en l'ofensiva de l'exèrcit, que va utilitzar vaixells de guerra i tancs en aquesta localitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els Comitès de Coordinació Local van informar que centenars de persones van ser detingudes en batudes dels militars als barris de Shaleah i Ghoraf, a la mateixa ciutat.També va haver-hi detencions a Saqba i Hamuriya, dos suburbis de Damasc.

Per la seva banda, l'Organització Nacional Siriana de Drets Humans va elevar a 26 el número de morts a Latakia i va quantificar quatre més repartits a les ciutats d'Homs (al centre), Hama (també al centre) i Idleb (al nord).

A partir del començament del mes de ramadà, que va començar l'1 d'agost, el règim ha intensificat la repressió amb la intenció d'aplacar l'oposició, que des del passat mes de març ha pres els carrers per demanar la dimissió d'Al-Assad. El dictador cada cop es troba més aïllat, amb condemnes constants per part de la comunitat internacional i la comunitat àrab. Els líders locals també li han retirat el seu suport.

Des que va començar la revolta han mort més de 1.700 civils, una xifra que no inclou les víctimes que es van produir entre els passats dies 3 i 10 d'agost a Hama.

stats