Síria
Internacional 28/08/2011

Un mort a Síria en mans de les forces de seguretat en una manifestació antigovernamental

Les tropes sirianes han reprimit amb violència les manifestacions a Rif Damasc, Homs i Idleb, on 30 soldats han desertat. Al-Assad promulga una nova llei de premsa

Agències
1 min

BarcelonaUna persona va morir ahir a la província de Rif Damasc, al sud-oest de Síria, a causa dels trets de les forces de seguretat que reprimien una protesta contra el govern del president Baixar al-Assad, segons els comitès de coordinació local.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la nit s'han registrat també enfrontaments entre els manifestants i l'exèrcit sirià a la regió central d'Homs i al voltant d'Idleb, al nord, on uns 30 soldats han desertat i s'han unit als manifestants per enforntar-se a les tropes del règim, que han bombardejat les cases dels ciutadans que donaven suport als desertors.

Nova llei de premsa

Per altra banda, al mateix temps que autoritza la repressió brutal del seu poble, Al-Assad ha promulgat avui una llei referent als mitjans de comunicació, amb què liberalitza parcialment, diu, l'antic text, però només permet exercir la professió als sirians –no estrangers– amb una "llibertat d'expressió responsable".

stats