Síria
Internacional 22/07/2011

La repressió del règim d’Al-Assad contra els opositors deixa almenys onze morts

Els manifestants cridaven contra el govern repressor. També han mostrat la seva solidaritat amb Homs, una ciutat molt castigada recentment per les forces governamentals

Agències
1 min

Deir ez-ZorAlmenys onze persones han mort avui a Síria per trets de les forces del règim d’Al-Assad, que han intentar dispersar les manifestacions multitudinàries antigovernamentals convocades arreu del país. Després de les pregàries de divendres, milers de sirians han sortit al carrer per rebel·lar-se de nou contra el règim. Les protestes s'han estès per tot el país i han estat especialment massives a la ciutat de Hama, al centre, i a Deir el Zur (est).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Almenys sis persones han mort a les ciutats de Damasc, a Homs (a 165 quilòmetres al nord de la capital), i al poble d’Idleb (també al nord), segons l’opositor Observatori sirià per als drets humans i organitzacions pro-drets humans. A més, cinc civils han mort la nit de dijous a divendres a Homs quan els tancs van entrar-hi per reprimir les protestes.

Els manifestants demanen reformes polítiques, la caiguda d’un règim de més de 41 anys i acabar amb la discriminació governamental contra el milió de kurds que viuen al país.

Resistència del dictador

Al·liè a les pressions de la comunitat internacional perquè aturi la repressió, Bashar Al-Assad descriu la revolta com una conspiració estrangera que vol avivar els conflictes sectaris interns, una actitud que l’està portant cada cop més cap a l’isolament, però que li serveix per estendre la por entre la població que li és fidel. Des de l’inici de la revolta el mes de març, entre 1.400 i 2.000 persones han mort i 15.000 estan detingudes.

stats