Síria
Internacional 25/07/2011

El govern sirià aprova una llei de formació de partits polítics sota la supervisió d'un comitè

Seran necessaris un mínim de 1.000 militants, provinents d'almenys la meitat de les províncies de Síria. Queden prohibits els partits amb base religiosa o tribal

Efe
1 min

El CaireEl govern sirià ha aprovat el projecte d'una nova llei que permet la creació de partits polítics sota la supervisió d'un comitè governamental que donarà el vistiplau o rebutjarà les propostes, en el marc de les reformes per donar sortida a la crisi que viu el país, segons ha avançat l'agència oficial de notícies Sanao i ha confirmat el ministre de Justícia, Taysir Qala Awad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El projecte, segons l'agència, estableix els principis de regulació dels partits polítics i les condicions i procediments per establir-los, a més de les fonts de finançament, drets i deures.

Queden prohibits els partits amb base religiosa o tribal i els fonamentats en la discriminació per raça, sexe o ètnia, i no podran estar vinculats a formacions estrangeres.

Awad ha explicat també que el nombre mínim de militants per crear un partit serà de 1.000 persones, que hauran de provenir d'almenys la meitat de les províncies de Síria.

stats