Internacional 20/07/2012

Els rebels sirians es fan seu el control de les fronteres

Les forces de l'oposició al règim de Baixar al-Assad han pres el control de diversos punts fronterers amb Turquia i l'Iraq mentre s'intensifiquen els combats a la capital

Reuters
1 min
Els rebels sirians controlen la frontera amb Turquia

AmmanEls rebels ja controlen les principals vies de pas des de Síria a Turquia i l'Iraq. Segons oficials iraquians, l'oposició al règim d'Al-Assad ha pres la ruta i el punt de control fronterer d'Abu Kamal, al riu Eufrates, una de les principals vies de transport comercial per carretera a l'Orient Mitjà. Les forces opositores també han ocupat dos punts fronters més amb Turquia, cosa que des de l'exterior s'interpreta com una acció coordinada dels rebels per guanyar posicions clau.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Damasc, els rebels han cremat en les últimes hores diverses casernes de la policia i, a poc a poc, continuen avançant cap el centre de la capital. Els combats al cor del règim s'intensifiquen i, segons testimonis presencials, des de primera hora d'aquest matí el xoc entre els soldats del règim i els opositors ha reprès amb força en alguns districtes i els cossos de les víctimes mortals s'apilen al carrer. Alguns residents de Damasc han explicat a l'agència Reuters que la presència de les tropes governamentals ha anat disminuint.

stats