Síria
Internacional 15/06/2011

El règim del president Baixar al-Assad crida els ciutadans de Jisr al-Xugur a tornar a casa

Un coronel sirià desertor confirma que alguns soldats van negar-se a participar en l'ofensiva contra la ciutat. Més de 9.000 persones han fugit a Turquia

Redacció
1 min

Jisr al-XugurA un cantó de la frontera hi ha els centenars de sirians que han fugit de casa seva però segueixen sense decidir-se a creuar la línia per por que els "fitxin" i no puguin tornar als seus pobles quan es calmi la situació. I a l'altre cantó hi ha les més de 9.000 persones que ja han creuat i s'han convertit en refugiats, distribuïts pels diversos campaments muntats pel govern turc i gestionats per la Mitja Lluna Roja a la província de Hatay.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb tot, el govern sirià cridava avui aquests milers de refugiats a que tornessin a casa, perquè la normalitat havia tornat ja a la localitat de Jisr al-Xugur, bombardejada el passat cap de setmana per l'exèrcit, segons informava la cadena britànica BBC. El govern afirmava que les tropes han recuperat el control de la ciutat.

Desercions al si de l'exèrcit

Per la seva banda, el coronel sirià Hussein Harmoush, que va desertar de l'exèrcit coincidint amb l'ofensiva contra Jisr al-Xugur de fa tres dies, ha confirmat diverses dissensions entre les tropes sirianes, de soldats que es negaven a formar part de la brutal repressió imposada pel president Al-Assad.

Harmoush ha dit també que va mirar de protegir la població civil, dificultant tant com va poder l'operació militar. "Amb mi, hi ha grups de soldats que han desertat (...). Vam posar trampes a l'exèrcit sirià per retardar-los i permetre que la població civil pogués fugir", ha dit el coronel, indicant que van posar mines en alguns ponts clau.

stats