Repressió a Síria
Internacional 20/08/2011

L'exèrcit sirià ataca Homs poques hores abans de l'arribada de la missió de l'ONU

Fonts opositores denuncien un assalt amb armament pesant sobre barris residencials. La delegació internacional només ha estat autoritzada a visitar Damasc

Reuters
1 min
Captura d'un vídeo canal youtube de Shaam News Network d'aquest matí que mostra un tanc als carrers d'Homs. / EFE

Amman (Jordània)Fonts opositores de la ciutat d'Homs denuncien que l'exèrcit sirià bombardeja des d'aquest matí les zones residencials de la ciutat amb artilleria pesada. Després de les protestes d'ahir on van morir almenys 34 persones (inclosos quatre nens), tancs i helicòpters militars assalten la ciutat, a la qual el règim ha tallat el subministrament elèctric i les línies telefòniques. Els manifestants de divendres portaven sabates a la mà en signe de rebuig al règim de Baixar al-Assad, cada dia més aïllat després de cinc mesos de repressió ferotge que han causat, segons l'ONU, més de dos mil morts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La pressió internacional va començar aquesta setmana quan els Estats Units i la Unió Europea van demanar per primera vegada la dimissió d'Assad, al poder des de l'any 2000, després de la mort del seu pare. Els EUA han imposat, a més, un embargament de petroli sobre Síria, mentre que la UE s'ha limitat a ampliar el nombre de responsables del règim i institucions als quals se'ls han congelat els comptes a l'exterior.

Avui estava prevista l'arribada d'una delegació de l'ONU per avaluar la situació sobre el terreny. El règim, però, ha avançat que només podran visitar la capital, Damasc.

stats