PRÒXIM ORIENT
Internacional 25/10/2011

Amnistia Internacional denuncia la repressió als hospitals de Síria

L'organització humanitària assegura que els ferits ingressats als centres hospitalaris són víctimes de tortures i maltractaments

Efe
1 min

BarcelonaAmnistia Internacional (AI) ha denunciat que el govern de Baixar al-Assad està transformant els hospitals de Síria en instruments de repressió amb l'objectiu d'eliminar qualsevol intent d'oposició. En un informe que l'organització humanitària ha difós avui dimarts a Londres s'assenyala que, com a mínim, els ingressats a quatre hospitals administrats per l'Estat han sigut víctimes de tortures i maltractaments.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ONG ha difós un vídeo (que podeu veure en aquesta pàgina) on es mostra el testimoni d'activistes ferits a les manifestacions que han estat torturats en arribar a l'hospital. Aquestes imatges poden ferir la vostra sensibilitat, però creiem que tenen valor informatiu.

La investigadora per al Pròxim Orient i Nord d'Àfrica d'Amnistia Internacional, Cilina Nasser, ha indicat que és alarmant que les autoritats sirianes hagin donat el seu permís perquè les forces de seguretat també actuïn als hospitals. A més, ha assegurat Nasser, alguns dels treballadors d'aquests centres sanitaris haurien intervingut en aquests suposats maltractaments.

"És inquietant", afirma en el seu informe Amnistia Internacional, que molta gent amb ferides consideri més segur no rebre atenció mèdica que acudir als centres sanitaris. Els hospitals més perillosos serien Banias, Homs i Tell Kalakh, i el militar a Homs. Segons l'organització humanitària, els treballadors del sector sanitari estan en una situació molt complicada: els obliguen a escollir entre tractar els ferits o vetllar per la seva pròpia seguretat.

stats