Repressió de la revolta
Internacional 09/02/2012

Sisè dia de bombardejos continuats sobre la ciutat siriana de Homs

Els atacs amb obusos i morters es concentren als barris més actius en la revolta. Falten aliments i medicines a causa del setge militar

Ara
1 min
Un vídeo a Youtube  mostra una explosió a la mesquita de Baba Amr, a Homs / REUTERS

BarcelonaAlmenys 29 persones han mort a la ciutat siriana de Homs, en el sisè dia de bombardejos de l'exèrcit sobre aquesta població, epicentre de la revolta contra Baixar al-Assad. Segons els activistes que es comuniquen amb l'exterior a través de telèfons satèl·lit. Els barris més afectats pel llançament d'obusos i morters són els de Bab Amr, Khalidiya i al-Bayyada, precisament els que eren escenaris de les manifestacions més massives contra el règim. Entre les víctimes hi ha dones i nens, asseguren les mateixes fonts, que calculen que centenars de persones han mort des de l'inici dels atacs, dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Omar Shakir, un jove de Homs, ha dit a Al Jazira que la gent s'està protegint a les plantes baixes dels edificis, ja que a la ciutat no hi ha refugis subterranis. La ciutat està assetjada i la gent no té aliments ni subministraments mèdics. Paul Wood, periodista de la BBC que havia pogut entrar a la ciutat la setmana passada, en va marxar dimecres a la tarda, davant l'agreujament de la situació.

També s'han produit xocs entre l'exèrcit i soldats desertors a la ciutat d'Idlib, prop de la frontera amb Turquia.

stats