ORIENT MITJÀ
Internacional 02/01/2011

Soldats israelians maten un palestí a Cisjordània per portar una ampolla de vidre

Els soldats han instat la víctima a detenir-se en el lloc de control. Davant la negativa del palestí a aturar-se, l'han disparat al pit i a la cama

Acn
1 min

JerusalemSoldats israelians han disparat i matat aquest diumenge un jove palestí en un lloc de control a l'est de Nablus, a l'ocupada Cisjordània, segons ha informat l'exèrcit israelià. Segons el relat d'Israel, els soldats van instar la víctima, identificada com Ahmed Maslamani, de 24 anys, a detenir-se en el lloc de control. Davant la seva negativa van disparar-lo al pit i a la cama. El jove palestí portava una ampolla de vidre a la mà que va despertar les sospites dels soldats israelians. Segons un portaveu de l'exèrcit hebreu, no es coneix el contingut de l'ampolla de vidre que duia el palestí, però "aparentment els soldats es van sentir amenaçats" i van decidir disparar-lo fins la mort.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La violència a l'ocupada Cisjordània s'ha reduït en els últims anys per les fortes mesures de seguretat implementades per l'exèrcit israelià i un reforçament de la policia palestina supervisada pel govern de Mahmud Abbas.

Aquest dissabte, una dona palestina va morir quan va inhalar gas llançat per les forces israelianes durant una manifestació contra el mur de Cisjordània, prop de la ciutat de Bilin. El mateix dia un palestí va ser detingut al sud de Cisjordània després d'intentar atacar amb un ganivet dos soldats israelians. La nit d'aquest dissabte un avió militar israelià va atacar diversos objectius a la Franja de Gaza, ferint dos palestins, segons fonts mèdiques locals.

Segons els militars israelians, "l'activitat terrorista d'Hamas al nord de Gaza i la localització d'una planta de fabricació d'armes al centre de Gaza" van ser les raons de l'atac israelià d'aquest dissabte contra diferents objectius de la zona.

stats