Kènia
Internacional 28/07/2011

Continua el pont aeri humanitari de l'ONU per combatre la fam a Somàlia

Després del primer vol, que va aterrar ahir a Muqdiisho, al Programa d'Aliments de l'ONU (PMA) treballen sense descans per mirar d'enviar un nou carregament d'ajuda humanitària a Somàlia en les properes horesMuqdiisho

Redacció
1 min
L'avió de l'ONU que transporta ajuda humanitària a Somàlia / AFP

NairobiEls responsables del Programa d'Aliments de l'ONU (PMA) treballen sense descans per mirar d'enviar un nou carregament d'ajuda humanitària per als centenars de milers d'afectats per la sequera i la fam a Somàlia, després que ahir s'obrís el pont aeri d'urgència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer vol d'ahir, un Boeing 737 noliejat per les Nacions Unides, va cobrir la ruta de Nairobi, Kènia, a Muqdiisho, la capital somali, amb unes 10 tones de menjar energètic dissenyat especialment per tractar la malnutrició infantil.

Segons un portaveu del PMA, en els propers 10 dies s'espera poder fer arribar a Somàlia un total de 80 tones d'aquest aliment especial, que aporta 500 calories amb una sola ració.

La manca de menjar a Muqdiisho, que els darrers dos mesos ha rebut 100.000 desplaçats que busquen a la capital refugi de la guerra i la sequera que afecta la zona, ha desembocat en saquejos i enfrontaments entre la població afectada, segons l'Alt Comissionat de l'ONU per als refugiats (ACNUR).

La crisi humanitària que assota la Banya d’Àfrica afecta la meitat de la població somali, uns 3,7 milions de persones.

stats