ESCÀNDOL SEXUAL
Internacional 27/09/2011

Strauss-Kahn demana l'arxiu de la denúncia civil de Diallo emparant-se en la immunitat diplomàtica

Els seus advocats al·leguen que el dret internacional el protegia quan es van produir els fets de l'hotel Sofitel. El procediment es pot allargar anys

Ara
1 min
DSK durant la seva entrevista a TF1 / AFP

BarcelonaDominique Strauss-Kahn, exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) ha demanat l'arxiu de la denúncia interposada per la dona que l'acusa d'intent de violació a Nova York. Els seus advocats han al·legat aquest dilluns que DSK gaudia d'immunitat diplomàtica per raó del seu càrrec quan es van produir els fets denunciats per Nafissatou Diallo a l'hotel Sofitel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Diallo va interposar la denúncia civil el passat 8 d'agost i els advocats del polític francès tenien temps fins dilluns per respondre, després que el jutge els donés un termini extraordinari, tenint en compte que DSK s'enfrontava alhora al procés penal pels mateixos fets. Finalment els tribunals penals van arxivar el cas el 23 d'agost, després que la fiscalia digués que no hi havia proves per sustentar l'acusació. Lliure d'una inculpació delictiva, DSK va poder retornar a França.

En una entrevista en directe la setmana passada a la televisió francesa, DSK va reconèixer que havia tingut "una relació inapropiada, i més que això", però va assegurar que no hi havia hagut violència ni assetjament, i que Diallo "menteix". També va avançar que no buscaria cap acord en el procediment civil. Un advocat nord-americà especialitzat en dret civil ha explicat a l'agència AFP que aquest procés es pot allargar anys.

stats