Estats Units
Internacional 06/06/2011

Strauss-Kahn es declara "no culpable"

L'excap del FMI s'ha declarat "no culpable" dels càrrecs d'intent de violació, agressió sexual i segrest d'una cambrera d'un hotel de Nova York. S'enfronta a una pena de fins a 74 anys de presó

Redacció
1 min
Strauss-Kahn i la seva dona entrant al jutjat avui

Nova YorkTal i com havien avançat els seus advocats, l'excap del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, s'ha declarat "no culpable" de tots els càrrecs que se li imputen. Amb vestit negre i acompanyat de la seva dona, Anne Sinclair, Strauss-Kahn ha arribat a quarts de nou d'aquest matí, hora de Nova York, al Tribunal de la ciutat dels gratacels, per declarar poc després sobre el cas pel què se l'acusa de segrest, intent de violació i agressió sexual a una cambrera de l'hotel Sofitel de Nova York, a mitjans del mes passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Davant del Tribunal, al carrer, l'esperaven unes desenes de persones vestides de cambreres, la professió de la dona que acusa l'excap del FMI. Strauss-Khan, que va ser detingut el passat 14 de maig, ha estat només uns minuts davant del tribunal, que ha fixat la data de la propera sessió pel 18 de juliol. L'excap de l'FMI, de 62 anys, s'enfronta a una pena de fins a 25 anys de presó.

La declaració d'Strauss-Kahn ha tingut lloc després que el jutge li llegís formalment els càrrecs que se li imputen, que han estat revistats per un gran jutat.

Viure entre luxes, però vigilat

Strauss-Kahn va passar sis nits en presó provisional, quatre de les quals al centre penitenciari de Riker's Island, fins que el 20 de maig el jutge del cas va autoritzar-lo a viure en llibertat vigilada sota fiança d'un milió de dòlars, amb un dipòsit de garantia de cinc milions més.

L'exdirector de l'FMI ha passat aquests darrers dies en un luxós domicili de més de 600 metres quadrats al barri de TriBeCa de Manhattan, controlat les 24 hores per agents de seguretat privada. Només n'ha sortit, dues vegades, per veure's amb un dels seus advocats.

stats