Internacional 17/05/2011

Strauss-Kahn: paranoic, ambiciós i conscient que "dones, diners i judaisme" són els seus problemes

Així retrata el director de l'FMI un reportatge de la premsa francesa. Els diaris del seu país es llancen a recuperar tota mena d'informacions i declaracions cridaneres del personatge arran de la detenció per intent de violació

Redacció
1 min

BarcelonaSe sentia perseguit per la premsa, que burxava en els seus afers personals –sobretot en l'ostentació de cotxes cars i altres capricis considerats poc propis d'un aspirant a liderar el Partit Socialista i presidir la República–, i creia que el ministre de l'Interior de Sarkozy l'espiava. Així pinta un reportatge del diari Libération el Dominique Strauss-Kahn d'abans de la detenció a Nova York per suposat intent de violació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El reporter que el va entrevistar el mes passat recrea la trobada, feta amb molta discreció a petició de Strauss-Khan, i recorda que el primer que els va demanar va ser si portaven telèfons mòbils, insinuant-los que potser els havien de deixar a l'entrada del restaurant. Ell, va dir, hi havia deixat el seu personal, i només havia portat fins a la taula un de no rastrejable, propietat de l'FMI: pànic de suposades males arts del ministeri de l'Interior.

Durant la trobada, duta a terme el 28 d'abril, DSK va explicar als reporters sense embuts que estava convençut que ho tenia tot a favor per ser el candidat del PS a les presidencials, ja que Martine Aubry hi havia renunciat. En un altre reportatge, sobre la biografia del polític i economista que va sortir a la venda el dia 5, es recull una frase significativa, pronunciada per DSK a Lionel Jospin el 2006, quan es preparaven les primàries de PS: "Lionel, el teu moment ha passat (...) No té cap sentit que em retiri en favor teu".

Ell mateix admetia que tindria tres dificultats importants per afrontar la campanya: "Els diners, les dones i el meu judaisme", va enumerar. I immediatament va llançar un desafiament: "Sí, m'agraden les dones, i què?".

stats