Sudan
Internacional 14/07/2011

El Govern sudanès signa un acord de pau amb un grup rebel del Darfur

Més de 300.000 persones han mort des de l'inici del conflicte, el 2003. El Govern de Qatar ha mediat entre les dues parts

Efe
1 min

El CaireEl Govern sudanès ha signat avui un acord de pau a Doha amb el Moviment d'Alliberament i Justícia, un dels grups rebels de Darfur que aglutina diverses faccions menors, després de més d'un anys de negociacions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la cerimònia hi eren presents, entre d'altres, el president sudanès, Omar Hasan al Baixir, acusat de crims contra la humanitat al Darfur, representants del moviment rebel i el ministre d'Assumptes Exteriors de Qatar, Hamad bin Yasim bin Yaber al Zani, que ha mediat entre els dos implicats.

Al Baixir ha destacat que aquest acord suposa "l'inici d'un nou capítol per a una pau global i total a Darfur, que tancarà la porta de la discòrdia i obrirà l'estabilitat i el desenvolupament".

El conflicte de Darfur ha causat més de 300.000 morts des que va esclatar, el 2003, i ha obligat a 2.7 milions de persones a abandonar les seves comunitats d'origen, segons dades de l'ONU.

stats