Inestabilitat política Atenes
Internacional 09/05/2012

Syriza renuncia a formar govern i Grècia s'apropa més a repetir les eleccions

La coalició d'esquerra alternativa no ha pogut aconseguir un font antiausteritat. Ara li toca el torn als socialdemòcrates del Pasok, els més castigats a les urnes

Ara
1 min

BarcelonaAlexis Tsipras, líder de Syriza, la coalició de l'esquerra alternativa que va quedar en segon lloc a les eleccions de diumenge, ha anunciat que no pot formar govern. "Mo podem fer realitat el nostre somni d'un govern d'esquerra", ha assegurat. L'objecció del Partit Comunista (KKE) a qualsevol acord ha bloquejat la possibilitat de formar un executiu amb majoria al parlament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ara el president grec, Kàrolos Papoulias, ha de cridar la tercera força més votada, el socialdemòcrata Pasok, per formar un executiu. El més probable és que el seu líder, l'exministre de finances Evàngelos Venizelos, no pugui aconseguir una aliança estable, després del vot de càstig que la seva formació ha rebut davant les polítiques d'austeritat. En aquest cas Papoulias ha de convocar una reunió amb tots els partits electes per intentar un govern de concentració. Si això no funciona, es formarà un executiu provisional, que ha de guiar el país a unes noves eleccions, el juny.

stats