MÓN
Internacional 28/07/2012

Tercer israelià que es crema a l'estil bonze en les últimes dues setmanes

Es tracta del pacient d'un psiquiàtric de la localitat de Pardesia. Ha patit cremades de segon i tercer grau al 60% del cos

Efe
1 min

JerusalemUn home de 48 anys, malalt psiquiàtric, ha intentat immolar-se aquest dissabte cremant-se a l'estil bonze, en el tercer cas d'aquest tipus que es produeix a Israel en les últimes dues setmanes, informen mitjans locals. L'home, pacient de l'Hospital Psiquiàtric Lev de la localitat de Pardesia, al nord-est de Tel Aviv, s'ha calat foc a primera hora del matí davant la unitat d'infermeria del centre mèdic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'han traslladat a l'hospital especialitzat en cremats Tel Hashomer, pròxim a Tel Aviv, amb cremades de segon i tercer grau en el 60% del seu cos. En les últimes dues setmanes dues persones més s'han cremat a l'estil bonze a Israel per protestar per la seva desesperada situació econòmica i les dificultats amb la burocràcia governamental. Les circumstàncies del nou intent de suïcidi estan encara per esclarir.

Diumenge passat, Akiva Mafaim, de 45 anys, discapacitat físic i veterà de l'Exèrcit israelià es va calar foc al costat d'una parada d'autobús en un polígon industrial a la població de Yehud, pròxim a Tel Aviv. Dies abans, el 14 de juliol Moshé Silman de 57 anys es va cremar durant una protesta social que marcava l'aniversari del moviment de indignats a Tel Aviv, i va morir a causa de les ferides una setmana després.

Silman va patir cremades en el 94 per cent del seu cos i va deixar una carta en què responsabilitzava a les autoritats i el primer ministre, Benjamin Netanyahu, de la seva situació econòmica: "L'Estat d'Israel m'ho ha robat tot. M'ha deixat sense res".

stats