Líban
Internacional 13/05/2012

Tres morts al Líban en enfrontaments entre partidaris i detractors del règim sirià

La divisió entre la població del país davant la crisi de Síria ha provocat un combat amb armes de foc als carrers de la ciutat libanesa de Trípoli. Tres persones més han resultat ferides i el seu estat és greu

Efe
1 min
Dos combatents durant els enfrontaments al barri Bab al-Tebbaneh de a la ciutat libanesa de Trípoli / AFP

BeirutTres persones han mort a la ciutat libanesa de Trípoli, durant durs enfrontaments entre partidaris i detractors del règim del president sirià, Baixar al-Assad. Des de primera hora del mati, els veïns dels barris de Bab al-Tebaneh, de majoria sunnita, o de Yabal Mohsen, de predomini xiïta, s'han enfrontat amb armes de foc als carrers de Trípoli. Tres persones més han resultat ferides i el seu estat és greu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els combats es van iniciar dissabte després que membres de la seguretat nacional arrestessin un islamista acusat de "vincles amb el terrorisme". Els mitjans de comunicació locals, però, van apuntar que la detenció podia estar relacionada amb la crisi de Síria, perquè les autoritats acusen una part de la població libanesa de subministrar armes als rebels.

El conflicte sirià ha aprofundit la divisió entre els libanesos, dels quals una part, encapçalats pel grup xiïta Hezbol·lah, dóna suport al règim sirià, mentre que l'altra dóna suport a la revolta popular iniciada a mitjans de març de 2011.

stats