Internacional 03/05/2011

Troben la segona caixa negra de l'avió d'Air France estavellat a l'oceà Atlàntic

La troballa arriba dos dies després que es recuperés la primera de les caixes, la que registrava les dades del vol. Aquesta registrava el so de l'interior de l'avió

Acn
1 min

ParísEls equips de rescat han trobat la segona caixa negra de l'avió de la companyia Air France que el 2009 es va estavellar a l'oceà Atlàntic, al nord-est de la costa del Brasil, segons s'ha confirmat aquest dimarts. La notícia arriba dos dies després que es recuperés la primera de les caixes. En aquest cas s'ha trobat l'aparell que registrava el so de l'interior de l'avió, mentre que la caixa que es va trobar diumenge era la que registrava les dades del vol.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els 228 passatgers i membres de la tripulació que viatjaven a l'avió van morir en el sinistre. La descoberta de les dues caixes negres de l'avió ha costat una recerca de gairebé dos anys sobre una àrea de 10.000 quilòmetres quadrats de llit de mar. Fins ara, les teories sobre l'accident han posat el focus en la possible congelació dels sensors de velocitat de l'avió, que haurien donat lectures errònies just abans que es perdés la comunicació amb l'aparell.

stats