Internacional 20/06/2011

L'expresident tunisià, Ben Ali, i la seva dona, condemnats en absència a 35 anys de presó

El matrimoni presidencial continua pròfug de la justícia, des que el 14 de gener va fugir a l'Aràbia Saudita. Les protestes contra el règim van començar el desembre

Redacció
1 min

L'expresident tunisià, Zine El Abidine Ben Ali, i la seva dona, Leila Trabelsi, han estat condemnats avui en absència a 35 anys de presó per la gestió abusiva que van fer del país nord-africà que governava Ben Ali, i la repressió de les protestes que demanaven la fi del règim el desembre passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Ben Ali se l'acusava, entre altres càrrecs, d'homicidi voluntari, abús de poder, complot contra la seguretat de l'Estat, malversació de cabals públics i blanqueig de diners.

El matrimoni presidencial condemnat es troba però pròfug de la justícia des que van escapar del país el passat 14 de gener i van refugiar-se a l'Aràbia Saudita, on encara romanen.

El govern de transició tunisià havia reclamant sense èxit que se'ls detingués i se'ls traslladés a Tunísia per ser jutjats. Però no ha estat així.

Per la seva banda, el dictador deposat havia rebutjat recentment totes les acusacions, a través d'un comunicat difós pels seus advocats al Líban.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Les protestes contra el règim de Ben Ali van començar el desembre passat després que el jove Mohammad Bouazizi es calés foc a la localitat de Sidi Bouzid en protesta pels maltractaments policials i de les autoritats locals.

La revolta social va posar fi a la dictadura en la qual va ser anomenada Revolució del Gessamí. Unes 300 persones van perdre-hi la vida.

stats