MÓN
Internacional 14/01/2011

Turistes catalans es veuen obligats a anul·lar els seus viatges a Tunísia a causa de l'estat d'emergència

Acn
2 min

BarcelonaLa situació a Tunísia, on el president ha abandonat el país i s'ha declarat l'estat d'emergència, ha fet canviar els plans d'alguns turistes catalans. Un grup de tretze estudiants de quart de Pedagogia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha anul·lat el viatge que tenia previst a Tunísia a causa de l'esclat de violència que hi ha hagut al país. L'estudiant Maria Rovira ha informat en declaracions a l'ACN que, a part del seu, almenys dos grups d'universitaris més han renunciat a viatjar al país. Rovira afirma que en el moment d'agafar els bitllets no s'esperaven aquest problema i que van escollir el país perquè era "un país que ens cridava l'atenció i econòmicament assequible".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tunísia és una destinació molt comuna entre els estudiants universitaris catalans, que ara han vist afectats els seus plans. La Maria Rovira i els seus companys, sorpresos per la situació al país del Magreb, tenien previst el viatge pel 22 de gener i pretenien fer una ruta purament turística. Ara, es plantegen un canvi de destinació que, segurament, els portarà a celebrar el final dels seus estudis a Tenerife.

Segons ha explicat Rovira, quan es van assabentar dels problemes al país es van posar en contacte amb l'agència, que en un primer moment els va assegurar que no tindrien cap problema. Aquest divendres, però, la companyia els ha cancel·lat el viatge argumentant que la violència "ja ha arribat a les zones turístiques".

"L'agència ens ha donat l'opció de canviar de destinació i anirem a Tenerife. Pagarem una mica més però els dies i les condicions son les mateixes", ha dit Rovira.

França, el Regne Unit i els EUA desaconsellen viatjar al país

El ministre d'Afers Exteriors francès ha dit aquest divendres que els ciutadans haurien d'evitar anar a Tunísia a menys que sigui precís. "Atesa aquesta situació inestable, es recomana posposar els viatges que no siguin urgents", ha escrit el ministre en una declaració a la seva pàgina web. Al voltant d'un milió i mig de francesos visiten Tunísia cada any i es calcula que n'hi viuen 21.000.

També la Gran Bretanya i els Estats Units han aconsellat els seus ciutadans que no facin turisme a Tunísia. L'operador de vacances Thomas Cook ha explicat aquest divendres que ha evacuat 4.000 turistes alemanys, britànics i irlandesos del país.

Els turistes i residents espanyols no seran evacuats

La ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, ha informat per part seva que els mil ciutadans espanyols que estan a Tunísia, entre residents i turistes, es troben bé i no hi ha plans per evacuar-los ja que de moment no existeix risc per la seva integritat física. "Les circumstàncies poden canviar d'un moment a un altre", ha afegit però Jiménez, que per ara no es planteja per ara repatriar-los, com tampoc no ho han fet altres països de la UE.

stats