Síria
Internacional 26/03/2012

Turquia i Noruega tanquen la seva ambaixada a Síria

L'augment de la inseguretat a Síria ha estat la raó que han donat els dos països per prendre aquesta mesura. Els governs d'Ankara i Oslo s'afegeixen així a la pressió diplomàtica internacional contra el règim d'Al-Assad

Barcelona
1 min
Funeral multitudinari de morts en bombardejos del règim d'Al-Assad / REUTERS

AraL'ambaixada de Turquia a Damasc, la capital siriana, ha confirmat el cessament de la seva activitat a partir d'aquest dilluns. El govern d'Ankara mantindrà obert el seu consulat a la ciutat siriana d'Alep pels vincles que Turquia encara manté amb el país àrab, malgrat estar molt deteriorats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Turquia ha jugat un paper clau durant la revolta siriana. En un començament, Ankara va actuar de mediadora amb Baixar al-Assad per intentar aturar la repressió del règim contra el seu poble, i actualment, Turquia acull milers de refugiats sirians que escapen de la violència del seu país. El pròxim 1 d'abril, Istanbul celebrarà una cimera dels Amics de Síria en què participarà la secretària dels EUA, Hillary Clinton.

Noruega ha seguit els passos de Turquia i ha anunciat, també aquest dilluns, el tancament de la seva ambaixada a Damasc per raons de seguretat. De moment, un diplomàtic noruec es mantindrà dins de l'ambaixada de Dinamarca, segons ha informat el ministeri d'Exteriors del país escandinau. Oslo ja va reduir el seu personal diplomàtic a Damasc a principis de febrer.

Ja són molts els països que han decidit tancar les seves legacions a Síria. Abans que ho fessin Turquia i Noruega, diversos països de la UE (Itàlia, Espanya, França, el Regne Unit i el Països Baixos), els Estats Units i sis monarquies del Golf ja van prendre la mesura per protestar contra la repressió o per raons de seguretat.

stats