Internacional 27/01/2012

Milions de persones viuen en situació d'emergència en 25 països, segons un informe d'UNICEF

UNICEF explica a 'Acció Humanitària per la Infància 2012' les operacions prioritàries que desenvoluparà a les regions de la Banya d'Àfrica i el Sahel. Lamenta que els mitjans de comunicació sovint s'obliden de les "emergències silencioses"

Ara
1 min
Un grup de dones omplen bidons amb l'aigua d'un camió cisterna a la població de Melbana, Etiòpia (agost 2011)

BarcelonaEl Fons de Nacions Unides per la Infància (UNICEF) ha presentat aquest divendres l'informe Acció Humanitària per la Infància 2012, en què descriu les operacions humanitàries prioritàries que desenvoluparà aquest 2012 en 25 països on milions de persones pateixen una situació d'extrema necessitat, a les regions de la Banya d'Àfrica i el Sahel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La directora adjunta d'UNICEF, Rima Salah, assegura que, "si bé gran part de l'atenció mundial se centra en les necessitats humanitàries a la Banya d'Àfrica, no s'ha d'oblidar les emergències silencioses", les que no surten als mitjans de comunicació però continuen sent font de situacions vulnerables per la infància i que afecten milions de persones a tot el món.

En aquest sentit, Acció Humanitària per la Infància 2012 subratlla que, "si bé algunes de les situacions d'emergència atrauen l'atenció dels mitjans de comunicació i dels polítics, altres no criden l'atenció del a comunitat internacional", de manera que es converteixen en "emergències silencioses" amb profundes necessitats humanitàries, allunyades de l'atenció pública, "oblidades amb massa facilitat i rapidesa".

L'informe explica la situació quotidiana a la qual s'enfronten els infants més vulnerables de tot el món i les dones atrapades en situacions d'emergència. També detalla el finançament que es necessita per satisfer les necessitats més immediates i a llarg termini d'aquesta població, el seu dret a la supervivència i el seu desenvolupament de forma saludable.

stats