UGANDA
Internacional 23/04/2012

En sostenidors contra els abusos sexuals a Uganda

Un grup de dones de l'oposició es manifesta a Kampala sense samarreta després que un policia toqués el pit de la seva líder mentre la detenien

Agències
1 min
Manifestants ugandeses en contra de l'abús sexual per part d'un policia / AFP

KAMPALAUn grup de dones ha sortit als carrers de la capital d'Uganda, Kampala, per protestar pel presumpte abús sexual per part d'un policia a Ingrid Turinawe, la líder de la Lliga de Dones del partit polític de l'oposició, Fòrum pel Canvi Democràtic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Imatges de la televisió ugandesa mostren un oficial estrenyent el pit de Turinawe mentre la treien del seu vehicle per detenir-la, abans d'una trobada de l'oposició. El subcap de la policia, Andrew Kaweesa, ha demanat disculpes i ha assegurat que l'incident serà investigat.

15 dones han protestat en contra de l'actuació policial davant de la comissaria més gran de Kampala. Han sortit al carrer en sostenidors i alçant pancartes amb diferents eslògans, com per exemple "com et sentiries si t'estrenyessin les pilotes?"

Sis de les manifestants s'han negat a posar-se la part de dalt de la roba i han sigut detingudes. Dues hores més tard les han deixat en llibertat sense càrrecs.

Des de la controvertida reelecció del president Yoweri Museveni el 2011, hi ha hagut una onada de protestes de l'oposició, que han acabat de manera violenta i amb un alt nombre de detencions.

stats