Economia
Internacional 27/01/2011

La vaga d'autobusos es desenvolupa sense incidents i es respecten els serveis mínims

S'han fet piquets informatius a Seat i d'altres empreses del Baix Llobregat i els Mossos han identificat piquets al centre de Barcelona

Redacció
2 min

BarcelonaLa vaga convocada pel sindicat CGT i altres organitzacions minoritàries contra la reforma de les pensions es fa sentir en el sector dels transports. Segons informa TMB es respecten els serveis mínims: circulen 1 de cada 3 combois d'Autobusos de Barcelona, sense que s'hagin produït incidents a les cotxeres, on hi ha hagut presència policial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hi ha hagut alguns sabotatges a les estacions de Renfe de Segur de Calafell i Montcada a Reixach, també als Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Quirze del Vallès, on s'ha talat un arbre per tallar la circulació a primera hora. Després d'uns retards de 15 minuts per aquest fet, l'empresa ha informat que s'ha recuperat la normalitat de la circulació cap a les 7.30 hores.

La CGT xifra en el 40% el seguiment dels conductors de d'autobusos de TMB de la vaga i han criticat els "elevats serveix mínims" imposats per la Generalitat (del 33% durant tot el dia) perquè això mitiga l'efecta de l'aturada. Pel que fa al Metro, xifren el seguiment en el 20% de la plantilla i han explicat que l'empresa ha traslladat personal de suport per conduir trens i que els usuaris no notessin els efectes en la circulació de combois.

Així doncs, els ciutadans no han topat amb grans incidències al llarg de primera hora del matí per arribar als seus llocs de treball, més enllà d'algun retard i de la menor circulació d'autobusos en el cas de TMB.

D'altra banda, una manifestació de delegats sindicals de la CGT ha tallat la carretera d'Esplugues. També s'han cremat pneumàtics a la ronda Litoral.

De matinada, grups de treballadors estan fent piquets informatius a les portes de la fàbrica de Seat de Martorell per informar la plantilla dels efectes de la reforma de les pensions. Al centre de Barcelona, un piquet ha estat aturat pels Mossos d'Esquadra, que han identificat els participants sense que s'hagin produït detencions.

Els convocants de la vaga –CGT, Solidaritat Obrera, CNT i COS– faran una concentració a la plaça Universitat aquest migdia i una manifestació a les 17.30 hores que començarà als Jardinets de Gràcia.

stats