VATICÀ
Internacional 21/05/2012

El Vaticà va fer els ulls grossos davant la pederàstia del fundador dels Legionaris de Crist

Un llibre filtra un seguit de documents que demostren que el secretari de Marcial Maciel va intentar informar la Santa Seu de la vida secreta del seu cap i no en va rebre cap resposta

Efe
1 min

RomaRafael Moreno –que durant 18 anys va ser el secretari del pederasta i fundador dels Legionaris de Crist, Marcial Maciel– va intentar el 2003 informar el Vaticà de la verdadera història del seu cap, però "no va ser escoltat, ni cregut" i el cardenal secretari d'estat d'aleshores, Angelo Sodano, no li va concedir l'audiència que va demanar. Així ho assegura el periodista i escriptor Gianluigi Nuzzi en la seva nova publicació 'Sua Santita', considerada pels experts sobre el Vaticà com la filtració de documents més gran de la Santa Seu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El volum inclou un centenar de documents que demostren com el Vaticà va fer els ulls grossos als indicis que apuntaven que Maciel feia dècades que cometia abusos sexuals contra seminaristes i duia una doble vida relacionada amb les drogues, els abusos i el sexe amb dones, amb les quals, fins i tot, va arribar a tenir fills. Maciel va ser castigat pel papa Benet XVI el maig del 2006.

Nuzzi escriu que les "jerarquies" del Vaticà mai van analitzar amb atenció el cas Maciel i assenyala que les declaracions de Moreno confirmen que la cúria romana "va ocultar Maciel durant un cert període de temps, sense tramitar les acusacions que els arribaven".

'Sua Santita' ha agitat de nou les crítiques contra el Vaticà, que, d'altra banda, ha anunciat que durà davant la justícia els autors de la filtració d'aquests documents, que ha qualificat d'"acte criminal".

stats