Internacional 04/05/2012

La Wikipedia mata Giulio Andreotti i ell ironitza que això "allarga la vida"

L'exprimer ministre italià, de 93 anys, "està serè, respira sol i ha demanat rebre la comunió", segons els seus familiars

Efe
2 min

RomaEl senador vitalici italià Giulio Andreotti, ingressat al policlínic Gemelli de Roma per un problema cardíac, ha fet broma sobre l'error de Wikipedia que ahir dijous el donava per mort, cosa que, segons ell, "allarga la vida".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El democristià Andreotti de 93 anys "està serè, respira sol i ha demanat la comunió", diuen els seus familiars.

"Andreotti és molt religiós rep cada matí la comunió i, per això, n'ha fet la petició també aquest divendres. Està millor i més vivaç que ahir, però parla encara amb fatiga", asseguren els seus familiars.

Alguns amics de la família i els seus nebots s'han reunit a l'hospital per visitar el senador, tot un mite en el món polític italià.

El seu fill Lamberto viatja des Estats Units i la seva dona, Livia, no ha pogut anar a l'hospital perquè és molt vella, però es manté informada constantment sobre les condicions de salut del seu marit que va ser ingressat ahir a l'hospital, diuen.

Millora

La secretària Patrizia Chilelli d'Andreotti afirma que el senador "vol anar a casa, però haurà de romandre a l'hospital encara alguns dies. Està millor que ahir perquè ha reposat tota la nit".

El símbol del polític italià per antonomàsia, avui malalt, continua treballant cada dia al seu despatx al Senat.

7 vegades primer ministre

Va ser set vegades primer ministre d'Itàlia i altres vint vegades ministre, va ser sobrenomenat Belcebú, El Geperudet o El Diví i sempre ha mantingut que la raó de l'Estat és que "hi ha interessos comuns que són superiors als particulars".

Encara que la màfia va voler acabar amb ell i no va poder, i que aquest va ser el moment pitjor de la seva vida, segons va confessar, van ser els processos judicials que va patir per la seva suposada implicació amb la màfia i amb l'assassinat del periodista Mino Pecorelli, l'any 1979.

El senador va reconèixer en una entrevista que donada la seva edat ha tingut "una vida superior a altres. El meu futur està a les mans de Déu, perquè si miro enrere tots els meus amics estan morts".

stats