Xile
Internacional 02/01/2011

Un terratrèmol de 7,1 graus afecta el centre i el sud de Xile sense que es confirmin víctimes mortals

Un fort terratrèmol que s'ha produit al mar, a 80 kilòmetres de la costa, ha afectat el centre i el sud de Xile. No hi ha infomracions sobre víctimes ni destrosses materials

Agències
1 min
Mapa de la zona afectada pel terratrèmol de Chile. Font: LA NACION

XileUn terratrèmol ha afectat aquesta tarda el centre i sud de Xile, sense que fins ara s'hagin confirmat víctimes ni destrosses materials. El servei de Geologia dels Estats Units ha estimat una magnitud e 7,1 graus a l'escala de Richter, encara que l'Oficina de Sismologia de la Universitat de Xile sosté que va ser de 6,5 graus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El sisme ha tingut l'epicentre al mar, a 70 quilòmetres al nord-est de la ciutat de Temuco. La ciutat costanera de Tirúa es va quedar sense llum ni telèfon, com d'altres pobles situats a la zona fronterera entre les regions de Biobío i Araucania.

El Servei Hidrogràfic i Oceanogràfic de l'Armada descarta la possibilitat que es produeixi un tsunami, tot i que les poblacions de Puerto Saavedra i Queule han posat en marxa els plans d'evacuació.

El país va patir el passat mes de febrer va patir un terratrèmol que va provocar 521 víctimes i dos milions de damnificats.

stats