Estats Units
Internacional 02/06/2011

Google denuncia un ciberatac des de la Xina als comptes de dissidents, periodistes, militars i polítics

També han intentat piratejar comptes personals de membres del govern nord-americà. L'objectiu era accedir al contingut dels correus electrònics personals

Afp/reuters
1 min

San FranciscoEls comptes de gmail de dissidents i periodistes xinesos han estat objecte d'un ciberatac, segons ha denunciat Google. Entre els comptes que han intentat piratejar també n'hi ha d'alts càrrecs nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La principal companyia d'internet ha explicat que hackers desconeguts han intentat entrar als comptes personals de centenars d'usuaris, inclosos membres del govern dels EUA, militars i ministres de governs asiàtics, sobretot de Corea del Sud. Google ha situat els pirates informàtics a la regió xinesa de Jinan i ha apuntat que van intentar crackejar els comptes robant les contrassenyes, probablement mitjançant un sistema de petició fraudulenta de dades. La companyia ha indicat que va poder "interrompre" l'atac.

Google explica al seu blog que l'objectiu de l'atac era controlar els continguts dels correus que reben i envien aquests usuaris, alterant les opcions de reenviament i delegació de missatges. Tant els afectats com els governs implicats ja han estat avisats. La Casa Blanca està investigant l'atac, però no creu que els comptes personals de membres del govern dels EUA hagin estat afectats.

El gener de l'any passat Google va anunciar un altre ciberatac des de la Xina, aleshores centrats en l'accés a correus electrònics dels dissidentes, a més de codis i secrets comercials de la companyia. Després d'aquesta denúncia es va haver de tancar el buscador a la Xina. Les tensions van minvar quan Pequín va renovar la llicència de l'empresa, que va acceptar deixar de derivar els usuaris cap al portal de Hong Kong, que el govern xinès no controla.

stats