Palestina
Internacional 07/09/2011

La Xina donarà suport a la proposta palestina de convertir-se en un nou estat membre de l'ONU

La votació a l'Assemblea General de Nacions Unides serà el 20 de setembre. El gegant asiàtic s'uneix a 150 països més que hi votaran positivament

Efe
1 min
La cadira de la campanya pro-palestina, al costat de la tomba d'Arafat / EFE

PequínLa Xina ha anunciat avui que donarà el seu suport als plans palestins de convertir-se aquest mes en un país membre reconegut per l'ONU, amb la qual cosa el gegant asiàtic s'uneix a 150 països més que hi votaran positivament. "La Xina sempre ha donat suport a la causa justa del poble palestí. Disfrutar del seu propi estat és un dret inalienable dels palestins en coexistència pacífica amb Israel", ha manifestat un portaveu del ministeri d'Assumptes Exteriors xinès.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A causa de l'estancament de les negociacions entre Israel i Palestina el 2008, els palestins han decidit buscar el reconeixement dels territoris "independents" de Cisjordània, Jerusalem est i Gaza davant de l'ONU, les àrees que Israel va ocupar el 1967 durant la Guerra dels Sis Dies. La votació es durà a terme a l'Assemblea General de l'ONU del 20 de setembre.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha alertat aquesta setmana que l'aprovació de la proposta a l'ONU suposarà nous obstacles per a la pau, i ha demanat el suport de Washington i Brussel·les per evitar que la votació prosperi.

Tot i que Estats Units ha indicat que aplicarà el seu dret a veto, com un dels cinc membres del Consell de Seguretat de l'ONU, tot indica que Palestina obtindrà el suport de la majoria per convertir-se en un estat membre observador sense dret a vot.

stats