Palestina
Internacional 15/04/2011

Un activista italià és assassinat a Gaza després de ser segrestat per un grup salafista

Els captors van demanar en un vídeo d'alliberament de diversos militants i dirigents empresonats per Hamàs. És el primer estranger mort a Gaza per grups palestins

Agències
1 min
Vittorio Arrigoni. ISM

GazaResponsables de Hamàs han anunciat aquesta matinada que han trobat el cos sense vida de l'activista italià Vittorio Arrigoni, membre de l'International Solidarity Movement (ISM), una organizació de suport al poble palestí. Arrigoni havia estat segrestat dijous al matí i els seus captors van penjar un vídeo on apareixia amb ferides a la cara i amb una cinta negra sobre ulls. Reclamaven l'allibertament d'alguns militants i líders salafistes empresonats per Hamàs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des que va prendre el control de la franja de Gaza, Hamàs ha imposat el seu ordre i i ha arraconat les altres forces, incloses altres faccions islamistes.

Arrigoni és el primer estranger mort a Gaza per grups palestins. El 2007 el periodista de la BBC Alan Johnston va estar segrestat durant 114 dies i va ser posat en llibertat.

L'ISM informa que Arrigoni havia treballat per la causa palestina durant deu anys. Des de feina dos anys i mig era a Gaza per donar testimoni de les violacions de drets humans per part d'Israel. Havia participat en el vaixell Free Gaza, que el 2008 va arribar a la franja per denunciar el bloqueig internacional. Havia estat detingut per les forces de seguretat israelianes en diverses ocasions. Durant l'ofensiva de 2008-2009, en què l'exèrcit israelià va matar més de 1.400 palestins, va donar suport als equips mèdics i va transmetre informació per als mitjans de comunicació internacionals, als quals es va impedir l'accés. Arrigoni col·laborava amb el diari italià Il Manifesto.

stats