REFORMES A ITÀLIA
Internacional 19/11/2011

Adéu a les pensions vitalícies per als diputats italians

La mesura pretén que els polítics donin exemple dels sacrificis que requeriran les reformes i l'austeritat que aplicarà el nou primer ministre, Mario Monti

Efe
1 min

RomaEl president de la cambra baixa italiana, Gianfranco Fini, ha anunciat que els diputats deixaran de percebe l'anomenada pensió "vitalícia", una paga de jubilació a què tenen dret després d'haver complert mandat efectiu durant una legislatura (que a Itàlia equival a cinc anys).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant un congrés del Tercer Pol (que agrupa diversos partits de centre-dreta) a Verona, Fini ha dit que la política ha de donar exemple dels esforços econòmics que implicarà tot el pla de reformes que prepara el nou primer ministre, Mario Monti.

"La presidència (de la cambra baixa) ha decidit ordenar una reforma a partir de la propera legislatura per la qual la Cambra de Diputats aboleixi el vitalici dels exparlamentaris", ha dit Fini. Així, els exdiputats rebran un tracte igual a la resta de treballadors i cobraran la pensió en funció del que hagin cotitzat, ha afegit.

La cambra baixa italiana la formen 630 parlamentaris. Cadascun que hagi passat almenys cinc anys com a diputat té dret a percebre aquesta pensió un cop arriba els 65 anys.

L'import que rep varia segons els anys que hagi estat parlamentari i oscil·la entre el 20 i el 60% del sou rebut com a diputat, que actualment està en els 5.246,97 euros mensuals nets (5.007 nets per qui té alguna altra feina a part).

stats