ALGÈRIA
Internacional 08/01/2011

El govern debat com evitar l'escalada dels preus de productes bàsics per aturar les protestes juvenils

L'executiu estudia reduir el marge de benefici dels comerciants per frenar l'elevada inflació, un dels motius de les manifestacions de grups de joves

Agències
1 min
Manifestants llencen pedres en enfrontaments amb la policia

Alger p { margin-bottom: 0.21cm; } Les protestes de grups de joves contra l'increment dels preus dels aliments s'han tornat a produir avui a Algèria, el mateix dia que el govern es reuneix de forma extraordinària per prendre mesures precisament contra l'augment del cost dels productes bàsics. L'executiu algerià pretén reduir el marge de benefici dels comerciants per frenar l'elevada inflació, que ha provocat que el cost de la farina i l'oli s'hagi doblat en els darrers mesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El creixement dels preus és un dels motius de l'onada de manifestacions i aldarulls que viuen les principals ciutats del país, sobretot la capital, Alger, i la població més important de l'oest, Orà. Els enfrontaments entre manifestants i policia ja han provocat la mort de dos joves aquest divendres, a més de 400 ferits des d'aquest dijous, segons fonts del ministeri de l'Interior. Entre els motius de les protestes també hi ha l'atur, que entre la població de menys de trenta anys supera el 20%, i els problemes d'accés a l'habitatge.

stats