ALGÈRIA
Internacional 19/01/2011

Primer cas d'intent d'immolació d'una dona

Una veïna es va ruixar dilluns amb líquid inflamable i es va intentar calar foc davant d'un ajuntament d'una població del nord-oest, segons informa la premsa algeriana

Afp
1 min

Alger p { margin-bottom: 0.21cm; } La desesperació per la situació econòmica i social de la població d'Algèria ha generat el setè intent d'immolació amb foc al país des de fa una setmana. Uns fets que recorden els episodis que es van viure a Tunísia i que van provocar les revoltes populars. I ja s'ha produït el primer cas que afecta una dona. Segons informa la premsa algeriana, una dona d'uns cinquanta anys s'ha intentat treure la vida calant-se foc davant de l'ajuntament de la població de Sidi Ali Ben Youb, situada al nord-oest del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un membre de la corporació municipal va aconseguir convèncer la dona, que s'ha ferit en una mà després de ruixar-se amb líquid inflamable. Segons la premsa algeriana, la dona estava desesperada perquè no li havien concedit una ajuda social. L'últim cas d'intent d'immolació amb foc a Algèria es va produir ahir dimarts, quan un home de 35 anys es va intentar cremar al centre de la ciutat de Dellys, a l'est del país. L'home està en estat crític després que el van traslladar a l'hospital Mustapha Bacha d'Alger, la capital. Les autoritats locals de Dellys insisteixen que es tracta d'un cas aïllat.

Els aldarulls contra l'augment dels preus dels productes bàsics a Algèria van provocar cinc víctimes i 800 persones ferides a principis d'aquest mes. Casos similars d'intents d'immolació s'han produït els últims dies a Mauritània i Egipte.

stats