MÓN
Internacional 01/01/2011

Almenys 11 morts a Nigèria per una explosió

Tot i que encara se'n desconeixen les causes, els enfrontaments entre cristians i musulmans a Nigèria semblen la causa més probable de l'episodi ocorregut ahir: una explosió ha deixat almenys 11 morts

Efe
1 min

NIGÈRIAUna forta explosió, ocorreguda en una àrea de locals d'entreteniment situada al costat d’una caserna a Lagos, ha causat almenys 11 morts, segons han dit a Efe per telèfon diversos testimonis. La televisió estatal informa de 30 persones mortes, però aquesta xifra no ha pogut ser confirmat per altres fonts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'explosió, de causes desconegudes hores d’ara, es va produir en una zona on hi havia centenars de veïns que es preparaven per celebrar la nit de cap d'any.

El cap de l'Estat Major de la Defensa i l'inspector general de la Policia han visitat el lloc de l'explosió, en el barri de Aua Junction, al districte d’Asokoro, però no han ofert informació oficial sobre el fet. La cadena privada African Independent Television (AIT) va informar que una segona explosió havia tingut lloc a l'exterior d'una església d'un barri perifèric d’Abuya. En la celebració del cinquantenari de la independència, el passat 1 d'octubre, ja van explotar dos cotxes bomba que van causar 12 morts i gairebé 40 ferits al mateix barri.

I fa una setmana, la Nit de Nadal, una sèrie d'explosions a la ciutat de Jos van deixar 80 morts i 74 ferits en barris de majoria cristiana. Aquella mateixa nit, van cremar tres esglésies de la ciutat de Maiduguri, situada al nord. En l’incident van morir almenys sis persones.

Els conflictes que enfronten cristians i musulmans a Nigèria s'han cobrat ja la vida de més de 13.000 persones des de 1999, quan van acabar els Governs militars a l’excolònia britànica.

stats