Àfrica
Internacional 23/12/2010

Costa d'Ivori podria patir una escalada de violència imminent

Els EUA asseguren al Consell de Drets Humans de l'ONU que gairebé 200 persones han mort a Costa d'Ivori a causa de la violència postelectoral

Agències
1 min
L'ambaixadora dels EUA, Betty King a l'ONU

Ginebra p { margin-bottom: 0.21cm; } Gairebé 200 persones han mort a Costa d'Ivori per la violència postelectoral i la situació ha de ser investigada plenament, segons han declarat els Estats Units al Consell de Drets Humans de l'ONU.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una sessió especial a Ginebra, sol·licitada pels estats africans, tant els països rics com els pobres han condemnat rotundament les greus violacions dels drets humans comeses des de les disputades eleccions presidencials del mes passat a Costa d'Ivori i han expressat la seva preocupació per una possible escalada de violència.

"Tenim informes fidedignes que diuen que gairebé 200 persones podrien haver estat assassinades, dotzenes més torturades, i altres podrien haver estat segrestades de casa seva a mitja nit", segons l'ambaixadora dels EUA al país, Betty E. King.

L'alt comissionat per als Drets Humans, Navi Pillay, va fer públic diumenge passat que segons els seus càlculs, més de 50 persones havien mort fins al moment.

stats