COSTA D'IVORI
Internacional 30/12/2010

El nou ambaixador ivorià a les Nacions Unides assegura que el país és "a un pas del genocidi"

Les declaracions s'afegeixen a les del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que està "profundament alarmat" per les crides a atacar la seu del president reconegut

Reuters
1 min
Una pancarta contra Gbagbo.

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } Costa d'Ivori és “a un pas del genocidi”. Així de contundent s'ha mostrat el nou ambaixador d'aquest país africà a les Nacions Unides, Iussuf Bamba. Aquest estat de l'Àfrica central està dividit entre els partidaris del president sortint, Laurent Gbagbo, i el cap d'estat reconegut per la comunitat internacional, Alassane Ouattara, després de les eleccions presidencials del 28 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, s'ha referit al conflicte ivorià i ha assegurat que està “profundament alarmat” per les crides a atacar l’hotel d'Abidjan, la principal ciutat de Costa d'Ivori, on està protegit Ouattara, fetes per l'organització juvenil que dóna suport a Gbagbo. Aquestes declaracions s'afegeixen a la preocupació de dos consellers de les Nacions Unides, pel fet que “alguns líders inciten a la violència entre diversos membres de la població”.

Una delegació de tres caps d'estat de la Comunitat Econòmica d'Estats de l'Àfrica de l'Oest (CEDEAO) tornarà la setmana vinent a Costa d'Ivori per intentar convèncer Laurent Gbagbo que deixi el poder. La CEDEAO ja l'ha amenaçat amb una intervenció militar si no cedeix la presidència a Alassane Ouattara.

stats