Publicitat
Publicitat

COSTA D'IVORI

Gbagbo, el primer expresident jutjat a l'Haia

L'excap d'estat de Costa d'Ivori ha comparegut avui al Tribunal Penal Internacional, on se li han llegit els càrrecs per crims de guerra i contra la humanitat. Ha assegurat que és "víctima de les bombes franceses"

Laurent Gbagbo, expresident de la Costa d'Ivori, serà el primer cap d'estat jutjat a l'Haia. El Tribunal Penal Internacional li ha llegit aquest dilluns l'acusació per crims de guerra i contra la humanitat. Gbagbo ha respost afirmativament, tot i responsabilitzar de la seva detenció les "bombes franceses" i queixar-se per no haver estat informat prèviament de la seva extradició a l'Haia. El jutge que porta la instrucció del cas ha fixat el 18 de juny com a data d'inici del procés.

Gbagbo està imputat pels presumptes crims comesos durant la violència postelectoral després dels comicis de novembre del 2010 a la Costa d'Ivori.

El primer expresident al TPI

Gbagbo, de 66 anys, és el primer expresident custodiat pel TPI. Va arribar el dimarts passat a les dependències de l'Haia provinent de la Costa d'Ivori. El polític va ser reclamat pel tribunal per quatre crims de guerra i contra la humanitat: assassinats, persecucions, violació de dones i d'altres formes d'abusos sexuals i actes inhumans dirigits contra els partidaris del candidat a l'oposició i vencedor de les eleccions, Alessane Ouattara.

Aquests delictes s'haurien comès per les forces lleials a Gbagbo entre el 16 de desembre del 2010 i el 12 d'abril del 2011, en el context de la violència postelectoral a Costa d'Ivori, on van perdre la vida unes 3.000 persones.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT