COSTA D'IVORI
Internacional 04/01/2011

El president sortint, Laurent Gbagbo, es mostra disposat a negociar un final "pacífic"

La delegació d'estats africans de l'oest enviada per negociar amb ell assegura que el dirigent ivorià està d'acord a iniciar converses "sense condicions"

Reuters
1 min
Soldats per escortar la comitiva de Gbagbo.

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } El president sortint de la Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo, es mostra disposat negociar un final “pacífic” a la crisi política del país que s'arrossega des de les eleccions presidencials del 28 de novembre. Així ho assenyala un comunicat de la Comunitat Econòmica d'Estats Africans de l'Oest (CEDEAO), l'organisme que ha amenaçat Gbagbo amb una intervenció militar si no deixa el poder.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la CEDEAO, el president sortint, que no reconeix la victòria electoral del seu rival, Alassane Ouattara, està d'acord a començar converses per solucionar el conflicte “sense condicions”. Una delegació d'aquest organisme i la Unió Africana han visitat aquest dilluns Laurent Gbagbo, que també ha promès que acabarà amb el bloqueig a la seu d'Ouattara a Abidjan.

De la seva banda, el president reconegut per la comunitat internacional, Alassane Ouattara, s'ha mostrat favorable a assegurar “una sortida digna” per a Gbagbo, sempre que accepti els resultats de les presidencials del 28 de novembre.

stats