COSTA D'IVORI
Internacional 29/12/2010

La UE augmenta la pressió contra Gbagbo

La Unió Europea prohibeix viatjar al seu territori 61 seguidors del president sortint que es nega a abandonar el poder després de les eleccions del 28 de novembre

Reuters
1 min
Seguidors de Gbagbo en un míting a Abidjan.

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } La Unió Europea ha augmentat la pressió contra Laurent Gbagbo, el president sortint de Costa d'Ivori. 61 activistes pro Gbagbo, que s'ha negat fins ara a deixar el càrrec després de les eleccions del 28 de novembre, no podran viatjar a territori de la UE. Així ho han decidit representants dels 27 després d'una reunió a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, els països de la Confederació d'Estats de l'Àfrica de l'Oest (CEDEAO), han anunciat que tornaran a enviar el 3 de gener els tres mandataris que fan de mediadors en el conflicte (els caps d'estat de Cap Verd, Sierra Leone i Benín). La CEDEAO ha amenaçat amb l'ús de la força militar si Gbagbo no traspassa el poder al guanyador dels comicis reconegut per la comunitat internacional, Alassane Ouattara. Però ha supeditat aquesta decisió als resultats de la nova trobada.

stats