EGIPTE
Internacional 03/01/2011

La policia atribueix a Al-Qaida l'atac a l'església copta

Les forces de seguretat augmenten els controls a ports i aeroports després de l'explosió que vinculen a l'organització terrorista. Alerta a França, Alemanya i el Regne Unit

Reuters
1 min
Protesta pacífica contra l'atemptat al Caire.

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } La policia d'Egipte ha vinculat a l'organització terrorista Al-Qaida l'autor de l'atemptat que la nit de Cap d'Any va provocar 21 morts i 97 en una església copta de la ciutat d'Alexandria. De la vintena de detinguts per l'atac, les autoritats n'han mantingut set a la presó per interrogar-los.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La seguretat s'ha augmentat a ports i aeroports després de l'atemptat per inspeccionar la gent que ha arribat fa poc de països on la policia sospita que el grup islamista capta militants. La policia elabora una llista amb aquestes persones.

D'altra banda, l'atemptat també ha posat en alerta esglésies coptes de França, Alemanya i el Regne Unit. De fet, un comunicat publicat fa dues setmanes en webs de signe islamista reclamava atacar centres cristians iraquians d'aquests països, a més d'Egipte. El govern alemany ha advertit la comunitat cristiana copta sobre el risc de possibles atacs. I un tribunal francès ha obert una investigació arran d'una queixa d'un capellà de la regió de París.

stats