EGIPTE
Internacional 02/02/2012

Almenys 440 ferits en enfrontaments entre ultres i policies al Caire

La policia dispersa amb gasos lacrimògens als manifestants que s'apropen al ministeri de l'Interior. La Junta Militar anuncia la suspensió del governador i el cap de la policia de la ciutat de la tragèdia

Agències
2 min
Un ferit a prop del ministeri de l'Interior. AFP

El CaireAlmenys 440 persones han resultat ferides aquest dijous al centre del Caire en enfrontaments entre ultres de l'equip Ahli i membres de les forces de seguretat, segons fonts del ministeri de Sanitat recollides per la cadena NBC. Prèviament, el subsecretari d'aquest departament, Hisham Shiha, havia explicat a l'agència EFE que quaranta dels ferits han estat ingressats en hospitals, mentre que la resta se'ls ha atès al mateix lloc dels incidents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una multitud s'ha congregat davant del ministeri de l'Interior per exigir la dimissió del titular de la cartera després de la batalla campal de dimecres a l'estadi de Futbol de Port Saïd, que es va saldar amb 73 morts i 500 ferits.

La majoria presentava símptomes d'asfíxia, contusions, fractures i ferides de diversos graus, segons Shiha, que ha assenyalat que de moment no hi ha casos greus perquè que s'espera que la xifra de ferits augmenti durant les pròximes hores. Segons informa l'agència Reuters, la policia ha dispersat els manifestants amb gasos lacrimògens. El rotatiu britànic The GuardianThe Guardian afegeix que alguns testimonis informen que les forces de seguretat han disparat bales de goma.

Picabaralla al Parlament

Mentre una multitud de persones es manifestava a peu de carrer del Caire per condemnar la "massacre" de Port Saïd, al Parlament egipci la Junta Militar intentava donar explicacions del succés. Però els passos eren pocs. El primer ministre, Kamal Ganzouri –escollit per les forces armades que governen el país des de la caiguda de Hosni Mubàrak–, va argumentar que ja havien destituït al governador de la província de Port Saïd i també els oficials de la policia perquè no havien previngut una tragèdia d'aquestes dimensions. Per primera vegada, alguns diputats han desautoritzat públicament al cap de les forces armades al Parlament, generant així una crisi institucional. Tot i això, Ganzouri ha negat que tingués intencions de fer dimitir el primer ministre, contràriament al que reclama el carrer.

stats