Internacional 20/03/2011

Gaddafi es prepara per a una guerra que preveu llarga

El líder libi torna a comparèixer a la televisió estatal, recorda que "equiparà la població contra els agressors" i que "llançarà bombes per defensar el país". A l'est de Líbia, les tropes de Gaddafi abandonen la ciutat de Bengasi a la desbandada

Redacció
1 min

BarcelonaEl líder libi, Muammar al-Gaddafi, no s'arronsa davant de la intervenció estrangera. Després de tota una nit de bombardejos per mar i aire per part de les tropes de Gran Bretanya i França, el dictador ha tornat a comparèixer a la televisió pública per recordar a Occident que obrirà tots els dipòsits d'armes perquè la població es pugui defensar. "No abandonarem la nostra terra, l'alliberarem", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

També ha recordat que, si cal, "llançaré bombes per defensar el país". Gaddafi ja va amenaçar ahir a la nit a la coalició que lidera la intervenció a Líbia amb una "guerra per tot el Mediterrani". "Estem davant d'una gran creuada que cal guanyar", ha afegit.

A l'est del país, a Bengasi, l'ambient és menys tens però els hospitals encara atenen desenes de persones. La carretera d'Adjabia a Bengasi ha quedat completament alliberada de tancs i forces de Gaddafi després que els aliats bombardegessin intensament la zona durant la matinada. Els testimonis expliquen que els sequaços del líder libi estarien fugint a la desbandada de la zona i només quedaria la ferralla dels tancs de combat.

Les tropes rebels han aconseguit parar un atac per sorpresa de les tropes de Gaddafi aquesta nit i actualment intenten recuperar les posicions que havien perdut durant els darrers dies.

stats