Sud-àfrica
Internacional 11/02/2012

Nelson Mandela serà la imatge dels nous bitllets de Sud-àfrica

L'expresident s'uneix als 5 mamífers que conformen la imatge de la moneda del país. L'anunci coincideix amb el 22è aniversari de l'alliberament del líder

Efe
1 min
El nou bitllet de Sud-àfrica, on apareix la imatge de Mandela / REUTERS

Ciutat del CapEl president de Sud-àfrica, Jacob Zuma, ha anunciat aquest dissabte que Nelson Mandela serà la imatge dels nous bitllets del país. La notícia coincideix amb el 22è aniversari de l'alliberament de Mandela, empresonat durant 27 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Zuma ha desvetllat la nova cara dels bitllets a Petròria durant un acte amb el ministre de finances sud-africà, Pravin Gordhan, i el governador de la reserva federal, Gill Marcus. El cap de l'executiu no ha precisat, però, la data del llançament.

Els bitllets de rand, moneda del país, mostren la imatge dels cinc grans mamífers sud-africans: el rinoceront, l'elefant, el lleó, el lleopard i el búfal. Segons Zuma, la incorporació del nou disseny servirà perquè els sud-africans recordin Mandela, primer president negre del país després de la caiguda de l'apartheid el règim de discriminació racial imposat per la minoria blanca fins el 1994.

stats