MARROC
Internacional 21/02/2011

Marroc reconeix 5 morts i un centenar de ferits arran de les protestes d'ahir al nord del país

El ministeri de l'Interior marroquí diu que s'han trobat cossos calcinats a Al Hoceima, al nord del país, després dels actes "vandàlics" posteriors a les protestes d'ahir. Durant una declaració de premsa han reconegut que es van manifestar 37.000 persones.

Redacció
1 min
Manifestacionts ahir a Rabat. PERE TORDERA

BarcelonaEl ministre de l'Interior marroquí, Taieb Cherqaoui, acaba d'anunciar durant una roda de premsa que almenys cinc persones van morir ahir durant els disturbis que van tenir lloc després de les protestes contra el govern al nord del país. La policia ha trobat cinc cossos calcinats dins una entitat bancària que encara estan pendents d'identificar, segons informa l'agència Maghreb Arabe Presse.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La pregunta és ara si són arran dels disturbis generats per les manifestacions convocades a tot el país o bé per un grup minoritari amb l'ànim d'escalfar l'ambient.

El ministeri també reconeix que hi ha almenys 100 ferits i que en les manifestacions, esteses arreu del país, hi van participar 37.000 persones.

Els experts al Magrib consideren que no és una dada gaire fiable, perquè segurament van ser més, però diuen que és un bon senyal perquè el govern reconeix la importància de les manifestacions.

stats